Nieuws en verhalen

Team Warmtebouw e-bikers gaat er wéér met de winst vandoor in de Samen inBeweging challenge

Team Warmtebouw e-bikers is niet te stoppen! Met 28.650 punten is het team op de eerste plek geëindigd bij de Samen inBeweging Olympische Spelen challenge. Een mooie prestatie, want het team wist al drie keer eerder de eerste plaats te veroveren.

Op woensdag 28 maart werd de felbegeerde bokaal en taart aan het team uitgereikt.

Teamlid Rik is nog steeds erg enthousiast over het programma Utrecht inBeweging. "Het hele team fietst elke dag naar het werk." "Het geheim achter het succes van het team is dat het team ontzettend competitief is", aldus ploegleider Jeroen. Zo wordt zowel de ranking van het team, als de individuele positionering in het klassement nauw in de gaten gehouden.

Namens het programma Utrecht inBeweging, van harte gefeliciteerd met de winst! 

---

Utrecht inBeweging in het nieuws!

Deelnemer Koen op RTV Utrecht over Utrecht inBeweging!
"Ik vind fietsen leuk en omarm vitaliteit en sportiviteit. Dat breng ik over op mijn medewerkers"

Klik snel op de afbeelding en bekijk de video. 

---

Team Warmtebouw e-bikers winnaar van de Samen inBeweging Zomerchallenge! 

Team Warmtebouw e-bikers, is op de eerste plek geëindigd van de Samen inBeweging Zomerchallenge! Het team heeft op woensdag 15 november de verdiende bokaal en taart uitgereikt gekregen.

Het team is erg enthousiast en fietst nog elke dag met volle moed naar het werk.

"Wij nemen het fietsen en het programma Utrecht inBeweging erg serieus. We houden de puntenstand in de app goed in de gaten, fietsen elke dag naar ons werk en blijven elkaar motiveren.”

Zelfs nu het buiten wat kouder wordt fietst team Warmtebouw nog elke dag naar hun werk. Teamleider Jeroen geeft aan: “We zijn bij Warmtebouw druk bezig met het verduurzamen van ons wagenpark. Dit programma sluit hier mooi op aan.”  Op naar de volgende challenge!

 

Van harte gefeliciteerd mannen!

 

---

Deelnemer Kees deelt zijn ervaringen met fietsen naar het werk:

 

---

Samen inBeweging: verdien extra credits voor het goede doel!

Op 10 april zijn we van start gegaan met Samen inBeweging! Tijdens deze Samen inBeweging maak je met een team in 50 dagen zoveel mogelijk fietsritten voor het goede doel.


Hoe meer mensen meedoen in een team, hoe leuker het wordt én.. hoe sneller we sparen voor het goede doel van deze periode: de kinder-sportprogramma’s van het Prinses Máxima Centrum en het Wilhelmina Kinderziekenhuis!

Meedoen? Dat kan! Klik hier voor meer informatie

 

---

In maart starten grote wegwerkzaamheden op De Uithof.

Stap op de fiets en mijd deze werkzaamheden. Zo verdien je tot wel €175,-!

Let op! In maart starten de werkzaamheden op De Uithof aan de kruising Universiteitsweg-Heidelberglaan! De kruising Universiteitsweg-Heidelberglaan is op dit moment al druk en wordt vanwege de versmalling nog drukker. Wil jij niet in de file staan met alle ergernissen van dien? Kom in beweging en pak de fiets!

 

----

Winnaars Samen inBeweging: Infi en Theo Pouw!

De winnaars van de Samen inBeweging challenge 1 en 2 zijn bekend!
De collega’s van Infi hebben de allereerste Samen inBeweging gewonnen.
De tweede challenge werd gewonnen door het top team van Theo Pouw.
 

Winnaar challenge 1: Infi

De zes teamleden hebben naar eigen zeggen hard gestreden voor deze nummer 1-positie! De teamleden hebben elk hun eigen reden om mee te doen:
Steven: ”Ik ben door dit programma echt meer gaan fietsen! Nu 4 dagen in de week op de fiets en met name op de regendagen is mijn tijdswinst enorm vergroot!”
Wolf: “Dit extra zetje in de rug zorgt ervoor dat ik toch ook vanuit Bilthoven ga fietsen. Als ik een week niet gefietst heb door afspraken, voel ik me echt minder fit!”
Niels: “Ik doe mee, puur en alleen voor het teamgevoel! Leuk om samen voor de challenge te gaan!”


 

Winnaar challenge 2: Theo Pouw

Ze hebben bij elkaar maar liefst 41.900 punten bij elkaar gefietst! Het team van Theo Pouw is trots op hun beker en voelt zich gezond en fit:
Hans: “Ik kwam veel te vaak met de auto, ik gebruik de fietsritten naar het werk nu echt om mijn conditie op te bouwen en mij vitaler te voelen!”
Tina: “Het fietsen naar het werk is voor mij de ideale gelegenheid om weer op gewenst conditieniveau te komen zo na mijn zwangerschap!”


---

Nieuwe functie: rapporteerknop!

Innovatief nieuws! TimesUpp test momenteel een nieuwe techniek, waarmee we naast fietsritten en autoritten, ook OV-ritten kunnen meten. De techniek om reizen met het OV te kunnen meten is nieuw in Nederland! In deze laatste testfase hopen wij deze nieuwe techniek samen met onze deelnemers te optimaliseren.

Wil jij als deelnemer van Utrecht inBeweging feedback geven over jouw gemaakte ritten? Maak kennis met onze nieuwe rapporteerknop

Ga hiervoor naar de ‘in beweging’-pagina in de app. Hier vind je rechtsboven in het menu de optie 'Toon rapporteer-knoppen'. Zet deze functie aan en geef ons snel en makkelijk feedback! 

---

Wethouders Lot van Hooijdonk en Hans Buijtelaar over Utrecht inBeweging

 

---

 Wie vaker fietst, wordt beloond 

Illusionist Steve Carlin zet Utrecht in beweging met spectaculaire fietsact

Utrecht, 21 september 2016Met een spannende fietsact van illusionist Steve Carlin hebben de mobiliteitswethouders Lot van Hooijdonk (Utrecht) en Hans Buijtelaar (Amersfoort) vandaag Utrecht inBeweging gelanceerd. Via dit beloningsprogramma worden inwoners van de provincie Utrecht gestimuleerd om vaker de fiets te pakken; wie vaker fietst kan cadeaus of cash verdienen. Initiatiefnemer Goedopweg wil met Utrecht inBeweging de bereikbaarheid en leefbaarheid in de provincie verbeteren.

 

Met Utrecht inBeweging worden deelnemers die vaker met de fiets of e-bike naar het werk gaan beloond met credits, die ze kunnen inwisselen in een webshop. De maximale waarde van deze beloning is €175,- voor ‘Op de fiets inBeweging’.  Voor ‘Op de e-bike inBeweging’ kunnen medewerkers van deelnemende bedrijven tot maximaal €600,- terugverdienen op de aanschafprijs van een nieuwe e-bike.

 

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor Utrecht inBeweging door de gratis app TimesUpp te downloaden en zich te registreren onder “inBeweging”. TimesUpp is een persoonlijke reisassistent en begeleidt de forenzen tijdens hun dagelijkse ritten. De app levert actuele reisinformatie en waarschuwt reizigers als het tijd is om te vertrekken op basis van zijn of haar agenda.

 

Lot van Hooijdonk, wethouder Utrecht: “Utrechters fietsen al heel veel. Het is gezond, je wordt er blij en ontspannen van en het geeft je vrijheid. De fiets is zeker voor afstanden tot 15 km een volwaardig alternatief voor de auto. Ik hoop dan ook dat deze actie voor mensen die relatief dichtbij hun werk wonen, net dat zetje kan zijn om uit de auto óp de fiets te stappen!”

 

Hans Buijtelaar, wethouder Amersfoort: “Menselijk gedrag is vaak gebaseerd op gewoonten. Over het algemeen wordt er niet een hele bewuste keuze gemaakt tussen het gebruik van een auto of een fiets. Met dit programma willen wij de mensen verrassen en verleiden om eens een andere keuze te maken. Ik hoop natuurlijk dat er na al onze inspanningen meer mensen voor de fiets kiezen.”
 

Goedopweg

Utrecht inBeweging is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland. Goedopweg vloeit voort uit het landelijke initiatief Beter Benutten Vervolg.